Βρετανία: Στις 4 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 15:53Στις 4 Νοεμβρίου θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, ενώ επί της διαδικασίας θα προεδρεύσει ο Συντηρητικός βουλευτής Κεν Κλαρκ, ως ο μακροβιότερος βουλευτής με συνεχή υπηρεσία στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Κοινοτήτων οι υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν το πρωί της Δευτέρας, 4 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στους βουλευτές με ομιλία.
Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει με την έναρξη των εργασιών της Βουλής την ίδια μέρα και η ψηφοφορία θα είναι μυστική. Πρόεδρος θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει πάνω από το 50% και εάν δεν επιτευχθεί αυτό θα γίνουν διαδοχικές ψηφοφορίες σε κάθε μία από τις οποίες θα αποκλείεται ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους, μέχρι να μείνει ο τελικός. Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα παρουσιαστεί στη Βουλή των Λόρδων για να λάβει βασιλική έγκριση.
Η τελευταία φορά που θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου ο σημερινός πρόεδρος, Τζον Μπέρκοου, θα είναι η 31η Οκτωβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents