ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2026 15:45

Ενώπιον του ανακριτή θα καταθέσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα, μετά τις αναφορές στο πρόσωπό του στη δικογραφία των πολύκροτων καταγγελιών για στημένους αγώνες μπάσκετ.

Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Ανδρέας Μήτσαινας, ο οποίος προσήλθε σήμερα στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων μπάσκετ:

«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επιθυμεί να καταθέσει στην υπόθεση και ενδεχομένως αν χρειαστεί να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης κατηγορίας»

«Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Θα επιστρέψω μετά το μεσημέρι», πρόσθεσε ο δικηγόρος. «Ο ίδιος (σ.σ. Παναγιώτης Γιαννάκης) θα πάρει θέση τη Δευτέρα, όταν θα έχουμε λάβει γνώση περισσότερων πραγμάτων, για τα εκδικητικά σφυρίγματα ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το πρόσωπό του».

Σημειώνεται ότι στην κατάθεση ενός εκ των δύο μαρτύρων, οι οποίοι «άνοιξαν» την υπόθεση, ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος ομάδων μπάσκετ της Β΄ κατηγορίας, έκανε λόγο για διπλή τεχνική ποινή και αποβολή του Παναγιώτη Γιαννάκη -προπονητή τότε του Άρη- από συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Ο κ. Γιαννάκης είναι ένας θρύλος του ελληνικού μπάσκετ», σημείωσε ο δικηγόρος του, τονίζοντας ότι όσα συμβαίνουν τώρα «είναι μια σκιά στο ελληνικό μπάσκετ και ο ίδιος θα συμβάλει στο να αποκαλυφθεί τι υπήρξε και εναντίον του».

Σημειώνεται πως επιχειρηματίας που έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση αναφέρεται σε αγώνα του 2018 μεταξύ Φάρου και Άρη, τον οποίο καταγγέλλει ως χειραγωγημένο.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, τότε προπονητής του Άρη, είχε αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές. Η αναφορά εντάσσεται στις καταγγελίες για φερόμενα «εκδικητικά σφυρίγματα» που εξετάζουν οι δικαστικές αρχές.

Κατέθεσαν τρεις μάρτυρες

Την ίδια ώρα, τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τον πρόεδρο της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης κατέθεσαν στον ανακριτή για τη λειτουργία της διαιτησίας.

Συγκεκριμένα κατέθεσε ο Πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε στικάκι με στοιχεία κι εκθέσεις παρατηρητών που αναφέρονται σε λάθη που έχουν γίνει σε αγώνες, ένα μέλος της ΚΕΔ που φέρεται να έδωσε στοιχεία για τη μέτρηση της απόδοσης των διαιτητών και ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Διαιτητών Ελλάδος, ο οποίος εξήγησε τον τρόπο που ορίζονται οι διαιτητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή

Μητσοτάκης: «Στόχος μας τα μεγάλα ψάρια» - Το μήνυμα για φοροδιαφυγή και διαφθορά στον αθλητισμό

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
  • ΔΕΔΔΗΕ: Από 1ης Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
  • Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums
  • BNP Paribas Group: Results as of 30 September 2026
  • «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης αρχικά για κλειστές κατοικίες

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version