Ισραήλ: Ο στρατός ανέπτυξε νέο αντιαεροπορικό σύστημα στα σύνορα με τη Συρία
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 15:16Το Ισραήλ ανέπτυξε το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας σήμερα στα σύνορα με τη Συρία, όπου ο συριακός στρατός διεξάγει επιχείρηση για την εκδίωξη των ανταρτών, ενώ η Μόσχα πρόκειται να στείλει απεσταλμένους της για να διεξαγάγουν «έκτακτες» συζητήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Νετανιάχου είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ, αργότερα σήμερα.
Η επίσκεψη αυτή προγραμματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από αίτημα του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον Νετανιάχου.
Το Ισραήλ έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό, καθώς ο Άσαντ κερδίζει έδαφος από τους αντάρτες στη νότια Συρία, γεγονός που φέρνει τους Σύρους στρατιώτες κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.
Ένδειξη της έντασης που επικρατεί είναι η εκτόξευση από το Ισραήλ δύο πυραύλων του αντιαεροπορικού συστήματος Σφεντόνα του Δαβίδ προκειμένου να αναχαιτιστούν ρουκέτες οι οποίες τελικά έπεσαν σε συριακό έδαφος, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents