Ντράγκι: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 21:18Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος για να διασφαλίσει την βιωσιμότητα του, υποστήριξε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
«Η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών θα βελτιώσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος» απάντησε ο Ντράγκι σε ερώτημα ευρωβουλευτή.
«Η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι ζωτικής σημασίας από την σκοπιά της κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδίως για να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό κράτος να συνεχίσει να πληρώσει τις συντάξεις μακροπρόθεσμα» υπογράμμισε ο ίδιος.
Κερέ: "Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να μείνει στο ευρώ"
Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.
Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να «προστατεύει την ευρωζώνη από τους εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς κραδασμούς», μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents