Κρήτη: Δύο αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη στο Ηράκλειο
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 11:17Δύο αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.
Η παρουσία τους στην περιοχή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη αν συνυπολογιστούν οι συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για χτύπημα στη Συρία.
Σύμφωνα με το ekriti.gr, πρόκειται για ένα MC-12S EMARSS, το οποίο φέρει πολιτικό νηολόγιο, και ένα MC-12W Liberty.
Στο παρελθόν τα δύο αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ίδιου τύπου αεροπλάνα έχουν σταλεί και σε μικρότερες επιχειρήσεις στην Αφρική, αλλά και τη Λατινική Αμερική.
Η ίδια πηγή αναφέρει πως τα αεροσκάφη, κάθε ένα εκ των οποίων έχει 4μελές πλήρωμα, είναι ουσιαστικά πλατφόρμες αναγνωρίσεως και συλλογής πληροφοριών μεγάλων δυνατοτήτων.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents