ΕΛΑΣ - Europol: Κοινή επιχείρηση για την εξάρθωση κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 15:44Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση για την αποδόμηση οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.426 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρους αγροτικών και κατασκευαστικών δραστηριοτήτων κ.λπ., σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 5.984 άτομα και βεβαιώθηκαν 46 παραβάσεις και συγκεκριμένα 9 για παράνομη απασχόληση και 37 για φορολογικές παραβάσεις.
Συνελήφθησαν συνολικά 57 άτομα για αδικήματα σχετικά με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και την παράτυπη μετανάστευση, ενώ εντοπίστηκαν 379 πιθανά θύματα παράτυπης διακίνησης.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της προτεραιότητας EMPACT - Trafficking in Human Beings (THB) της Europol και στην ελληνική επικράτεια διήρκησε από 14 έως 19 Μαΐου 2018.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 28 χώρες, πραγματοποιήθηκαν κοινές ημέρες δράσης, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθηκαν πάνω από 39.000 άτομα και 12.900 οχήματα.
Συνελήφθησαν συνολικά 57 άτομα για αδικήματα σχετικά με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και την παράτυπη μετανάστευση, ενώ εντοπίστηκαν 379 πιθανά θύματα παράτυπης διακίνησης.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 26 έως 30 Οκτωβρίου -
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»