Deloitte: Τον μεγαλύτερο βαθμό αισιοδοξίας μεταξύ των Ευρωπαίων CFOs εκφράζουν οι Έλληνες
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 16:02Την αυτοπεποίθησή τους για το μέλλον και τις προοπτικές της εταιρείας τους εκφράζουν οι CFOs εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μάλιστα, εκφράζουν τον μεγαλύτερο βαθμό αισιοδοξίας μεταξύ όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων CFOs, όπως αναφέρει η έρευνα της Deloitte European CFO Survey Autumn 2018, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.373 CFOs από την Ελλάδα και άλλες 19 χώρες από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο μέσος όρος αισιοδοξίας των Ελλήνων CFOs αναφορικά με το οικονομικό μέλλον της εταιρείας τους αγγίζει το 39% και είναι 3% μεγαλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο CFO Survey της Deloitte, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των υπολοίπων Ευρωπαίων CFOs. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μέσος όρος αισιοδοξίας στις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης βρίσκεται στο -2%, με τους Έλληνες CFOs να νιώθουν τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το μέλλον, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό «σημάδι αισιοδοξίας» του European CFO Survey Autumn 2018, τονίζοντας πως το ποσοστό των CFOs που επιθυμούν να πάρουν κάποιο επιχειρηματικό ρίσκο αυξήθηκε κατά 12%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο τιμής (32%), από καταβολής της έρευνας (άνοιξη 2016). Την ίδια στιγμή, η διάθεση για επιχειρηματικά ρίσκα, υποχωρεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τις απαντήσεις των CFOs που συμμετέχουν στην έρευνα.
Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των εταιρειών στην αναζήτηση νέων ταλέντων και στην αξιολόγηση του υπάρχοντος δυναμικού τους, ένας στους δύο Έλληνες CFOs υποστηρίζουν πως οι δεξιότητες που είναι δυσκολότερο να βρουν σε έναν υποψήφιο είναι κυρίως οι κοινωνικές, η ικανότητα στην επίλυση προβλημάτων και η προσαρμοστικότητα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents