Αποζημιώσεις 4,9 εκατ. ευρώ για τις ζημιές από τον σεισμό στην Κρήτη
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 11:20Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιριών – μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τη σεισμική ακολουθία στην Κρήτη την περίοδο 27 - 30 Σεπτεμβρίου 2021 (ιδιαίτερα στις περιοχές του Αρκαλοχωρίου και του Ηρακλείου).
Δηλώθηκαν συνολικά 212 ζημιές με αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων συνολικά € 4,9 εκατ.
Με αφορμή την έρευνα, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε:
«Τους τελευταίους 12 μήνες (Σεπτέμβριος 2020 – Σεπτέμβριος 2021) η ασφαλιστική αγορά κλήθηκε να στηρίξει τους ασφαλισμένους πολίτες και επιχειρήσεις σε 8 συμβάντα φυσικών καταστροφών : βροχοπτώσεις από τον Ιανό, πλημμύρες στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στην Αττική (Μήδεια), σεισμός Σάμου, σεισμός στη Θεσσαλία (Τύρναβος), πυρκαγιές στην Κορινθία και τα Γεράνεια όρη, δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Εύβοια, την Αττική κ.ά., σεισμός στην Κρήτη (Αρκαλοχώρι). Από αυτά τα περιστατικά δηλώθηκαν περίπου 6.200 ζημιές που αντιστοιχούν σε αποζημιώσεις συνολικού ύψους €106 εκ. Στα παραπάνω θα προστεθούν και οι ζημιές της κακοκαιρίας Μπάλλος του Οκτωβρίου, τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται υπό επεξεργασία.
Οι αποζημιώσεις αυτές θα μπορούσαν να ήταν σημαντικά υψηλότερες αν περισσότερα κτίρια ήταν ασφαλισμένα. Η αυξανόμενη συχνότητα και σφοδρότητα των φυσικών καταστροφών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα καλούν για άμεσες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τους πολίτες να προστατέψουν την περιουσία τους».
Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ εδώ.
Σχετικά Άρθρα
- Περισσότερες από 521.000 ασφαλιστικές καλύψεις Αστικής Ευθύνης το 2025
- Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group
- Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
- Κ. Κατσαφάδος: Εντός του μήνα το νέο σύστημα αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές - ΕΑΕΕ: Αύξηση των ασφαλισμένων κατοικιών και επιχειρήσεων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents