ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΙΝΣΕΤΕ: Άνοδος 29% στις διεθνείς αφίξεις τον Νοέμβριο στα κυριότερα αεροδρόμια

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 20:10

Αύξηση των αεροπορικών αφίξεων και μείωση των οδικών καταγράφηκε το Νοέμβριο (έναντι του Νοεμβρίου 2017) σύμφωνα με το τελευταίο στατιστικό δελτίο του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ. Συγκεκριμένα, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων 29% (+12,7% από την αρχή του έτους).

Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (27,5%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (32,8%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +19,3% και +10,5%. Οι διεθνείς οδικές αφίξεις μειώθηκαν κατά -7,2%. Από την αρχή του έτους παρατηρείται μείωση -2,4%.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, τον Νοέμβριο η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, ακολουθούμενη από τη βρετανική και την ιταλική. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η αμερικάνικη και στην πέμπτη η γαλλική αγορά.

Οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις, και σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού. Εξαίρεση αποτελούν η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχουν πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως προορισμοί υψηλής δαπάνης και αντλούν την πελατεία τους από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις διεθνώς. Οι κυριότεροι προορισμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Θεσσαλονίκη. Για την ελληνική αγορά, δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη το Ναύπλιο, τα Ιωάννινα και το Λουτράκι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Γερμανική έρευνα για τα αεροπορικά δυστυχήματα το 2018

Emirates: Μετέφερε πάνω από 59 εκατ. επιβάτες το 2018

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα
  • ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026
  • e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
  • Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού
  • Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
  • Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version