Χιλιάδες κόσμου στις συγκεντρώσεις - Πορεία προς τα γραφεία της Hellenic Train - Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ και ταξί

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 13:26
Χιλιάδες κόσμου στις συγκεντρώσεις - Πορεία προς τα γραφεία της Hellenic Train - Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ και ταξί

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ έναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με 57 αθώα θύματα. Η πορεία θα καταλήξει στα γραφεία της Hellenic Train.

Κλειστές είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Χαλκοκονδύλη, η Ιπποκράτους, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τουλάχιστον 20.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Κλαυθμώνος, της πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας). καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά συγκεντρώνονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ συγκεντρώνεται στα Προπύλαια και εξωκοινοβουλευτικές ομάδες συγκεντρώνονται στα Χαυτεία.

Πριν από λίγο, ξεκίνησε η μεγάλη πορεία που κατευθύνεται στα γραφεία της Hellenic Train επί της λεωφόρου Συγγρού. Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο με κλειστούς δρόμους, ενώ στις γύρω οδικές αρτηρίες έχει τεράστιο μποτιλιάρισμα. Αυτή είναι η εικόνα από την κίνηση στους δρόμους λίγο μετά τις 13:00: 

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές σε Ακαδημίας και Βουκουρεστίου, με την ομάδα ΔΡΑΣΗ να εντοπίζει, μετά από έλεγχο, στα σακίδια των προσαχθέντων μάσκες και μολότοφ.

Τι ισχύει με τα ΜΜΜ στην απεργία

Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ ακινητοποιούνται για 24 ώρες, έτσι σήμερα 28/2δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ. (Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ.)

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης και στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων των εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ συνεχίζουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα την απεργία τους (λήγει στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης).

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok