Κώστας Καραμανλής: Άμεσα κλιμάκια για την καταγραφή ζημιών από τον σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 16:43Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες αυτοψίες σε κτήρια και κατοικίες για την αποτίμηση των ζημιών από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.
Την καταγραφή των ζημιών πραγματοποιούν μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετέχει στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή.
«Έχουμε δώσει εντολή και τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών, που είναι στην Καρδίτσα, μεταβαίνουν στην πόλη της Λάρισας και των Φαρσάλων για να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών» ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στη Βουλή και τόνισε: «Θέλουμε όλοι να ελπίζουμε ότι παρά τις υλικές ζημιές, δεν θα υπάρχουν ανθρώπινα θύματα»
Ειδικότερα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε άμεσα κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια, αλλά και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.
Σχετικά Άρθρα
- Allianz: Μελέτη για τη ραγδαία αύξηση των ζημιών στις εταιρείες από διακοπή επιχειρηματικής λειτουργίας
- Κολομβία: Πάνω από 9,5 δισ. δολάρια οι ζημιές από τον φονικό σεισμό
- Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»
- Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κώστα Καραμανλή με 154 ψήφους από τη Βουλή
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Airbnb: Χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων στην Airbnb.org για δωρεάν διαμονές σε ευάλωτες ομάδες -
Qatar Insurance Strengthens Financial Performance with 14% Growth in Insurance Revenue to QR 7.4 Billion and Net Profit of QR 562 Million in the First Nine Months of 2026 -
Ping An Reports Steady Growth in 9M 2026 Operating Profit1 Increases 8.3% YoY and Equity Rises 4.4% YTD -
HSBC Holdings plc 3Q 2026 Earnings Release -
ARAG DAY 2026: Μια κοινή ημέρα κοινωνικής προσφοράς σε όλο τον κόσμο -
ΕΑΕΕ: Άνοδος 10,1% της παραγωγής ασφαλίστρων στο οκτάμηνο