Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»
Σάββατο, 04 Απριλίου 2026 14:28Σε δήλωσή του, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές, στον απόηχο της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως είναι αθώος.
«Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των αρμοδίων αρχών μαζί με τους συναδέλφους μου βουλευτές, με τους οποίους φερόμαστε ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Είμαι αθώος και θα αποδείξω την αθωότητά μου όπου κληθώ.
Θα συνεχίσω να τιμώ την εντολή των συμπολιτών μου, ως οφείλω, μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής.
Επειδή, όμως, η πολιτική για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών την περίοδο που σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Σχετικά Άρθρα
- Β. Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα
- Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Δεν τέλεσα καμία απολύτως αξιόποινη πράξη - Είμαι αθώος και θα το αποδείξω όπου κι αν κληθώ»
- Εκλογές ζητεί ο Ν. Ανδρουλάκης: «Έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία υποδίκων»
- K. Μητσοτάκης: Aύξηση 22% στο πραγματικό καθαρό διαθέσιμο εισόδημα σε έξι χρόνια - Εκλογές την άνοιξη του 2027
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Πυρκαγιά σε φορτηγό-οχηματαγωγό της Blue Star βόρεια της Μυκόνου - Σε εξειδικευμένες εταιρείες η διαχείριση του πλοίου και η προστασία του περιβάλλοντος -
Air France: Στην κορυφή του κόσμου η «La Première» στα βραβεία Skytrax 2026 -
INTERLIFE: Κερδοφορία και αύξηση βασικών οικονομικών μεγεθών στο Α΄ εξάμηνο του 2026 -
Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η επέκταση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS) και Πληροφόρησης -
Condor: Στο δίκτυό της η Αθήνα από το 2027 - Νέες πτήσεις από Φραγκφούρτη -
Το lounge της Star Alliance στο Παρίσι διατηρεί τον τίτλο του κορυφαίου Lounge Αεροπορικής Συμμαχίας στον κόσμο