ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Πρεμιέρα για την Alter Ego Media στο Χρηματιστήριο - Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χτύπησε το καμπανάκι

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2025 10:46

Πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης σήμερα Δευτέρα (27/1) για τις μετοχές της Alter Ego Media, στην ιδιοκτησία της οποίας είναι, μεταξύ άλλων, το Mega και οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», που μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να χτυπά το καμπανάκι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα η δημόσια προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 11,9 φορές με την Alter Ego Media να αντλεί περίπου 57 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά διατέθηκαν 14.249.000 νέες μετοχές μέσω της δημόσιας προσφοράς, οι οποίες κατανεμήθηκαν ως εξής:

-9.261.850 Νέες Μετοχές (65% του συνόλου της Δημόσιας Προσφοράς) σε ιδιώτες επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 59.672.736 μετοχών για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών (ικανοποιήθηκε το 15,5% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών, η οποία αφορούσε 9.728 επενδυτές).

-4.987.150 Νέες Μετοχές (35% του συνόλου της Δημόσιας Προσφοράς) σε Ειδικούς Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 109.529.750 μετοχών για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών (ικανοποιήθηκε το 4,6% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και στην Τιμή Διάθεσης, η οποία αφορούσε 127 επενδυτές).

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Νέο κεφάλαιο για τον κλάδο ενημέρωσης στην Ελλάδα»

Ο ιδρυτής της Alter Ego Media Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: «Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο ενημέρωσης στην Ελλάδα - Η είσοδος μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών έγινε πράξη γιατί δεν συνδέθηκε μόνο από τα υγιή χρηματοοικονομικά δεδομένα, αλλά και με το όραμα μας Αλλάζουμε τη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με τα μέσα ενημέρωσης και κατ' επέκταση με τον τόπο του» τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια είπε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την άψογη συνεργασία».

Κοντόπουλος: «Ηγετική η θέση της Alter Ego Media»

«Το ΧΑ σήμερα βρίσκεται στη Watchlist δύο μεγάλων οίκων, αυτό αποτελεί δικαίωση για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση της αγοράς.

Το 2025 βρίσκει τη χώρα μας σε τροχιά ανόδου και σταθερότητας, παρά τις προκλήσεις διεθνώς - Σταθερό ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη στο ελληνικό χρηματιστήριο από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Ηγετική η θέση της Alter Ego Media στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με πάνω από 15 brand, μεταξύ των οποίων και ο ot.gr. Πολυετές ρεκόρ η ζήτηση της Alter Ego Media, σχεδόν 12 φορές η κάλυψη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Η Ideal εξαγόρασε την Μπαρμπά Στάθης έναντι 130 εκατ. ευρώ

Νέος CEO στη Vodafone Ελλάδας o Αχιλλέας Κανάρης

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Εγκαινιάστηκε το «Miltiadis Marinakis Hall» στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ με τη δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη
  • Ένα ακόμη Suezmax tanker για την Capital Tankers του Β. Μαρινάκη
  • Capital Clean Energy Carriers: Στις 18 Φεβρουαρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση του ομολόγου των €250 εκατ.
  • Βαρύ πένθος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη – Πέθανε η μητέρα του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Arthur J. Gallagher & Co. Announces Leadership Transition in Gallagher's Benefits & HR Consulting Division
  • PureHealth: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 14,1% στα 482 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στο εννεάμηνο
  • Jumbo: Αύξηση 13% των πωλήσεων τον Οκτώβριο και 6,7% στο δεκάμηνο
  • Aon Launches Healthcare Risk Capital Vertical to help U.S. Providers and their Insurers Manage and Finance Converging Risk
  • Εθνική Τράπεζα: Ισχυρή κερδοφορία στα 996 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2026
  • Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα σε Πειραιώς, ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή και ΑΤΕ Προοδευτική

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version