Η Allianz αναδεικνύεται για 5η συνεχή χρονιά κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 13:45
Η Allianz αναδεικνύεται για 5η συνεχή χρονιά κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο
 • Η αξία του εμπορικού σήματος της Allianz αυξήθηκε κατά 11,5% σε ένα έτος, φτάνοντας τα 20,85 δισ. δολάρια
 • Για 5η συνεχή χρονιά, η Allianz αναδεικνύεται πρώτη ασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως στην κατάταξη «Best Global Brands» της Interbrand
 • Ανεβαίνοντας τρεις θέσεις και φτάνοντας στο #31, η Allianz συνεχίζει να ξεπερνά τους ανταγωνιστές και τον κλάδο

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Allianz ανακηρύχθηκε η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία παγκοσμίως στην κατάταξη «Best Global Brands 2023» που δημοσιεύει η κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία Interbrand. Καταγράφοντας διψήφια άνοδο 11,5%, η αξία του παγκόσμιου εμπορικού σήματος της Allianz αυξήθηκε στα 20,85 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με το 2022.

Ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 20 δισ. ευρώ, η Allianz ανεβαίνει τρεις θέσεις και κατατάσσεται στο #31, ανάμεσα στα 100 ταχύτερα αναπτυσσόμενα εμπορικά σήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικό της σημαντικής προόδου που καταγράφει η Allianz είναι πως ξεπερνά τους άμεσους ανταγωνιστές της όσον αφορά στους ρυθμούς ανάπτυξης. 

Η 5η κατά σειρά διάκριση της Allianz στα Best Global Brands 2023 επιβεβαιώνει τα υψηλά έσοδα και τα ισχυρά περιθώρια κέρδους που στηρίζουν το ολοένα και πιο επιδραστικό εμπορικό σήμα της, παράλληλα με το πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό που απασχολεί παγκοσμίως, το οποίο μετρά 159.000 εργαζόμενους, 116.000 πράκτορες, 100.000 μεσίτες και έχει τον σημαντικό ρόλο να προετοιμάζει τους ασφαλιζόμενους να απολαμβάνουν τη ζωή με ασφάλεια. 

Ταυτόχρονα, με τη διάκριση αυτή επιβραβεύεται η εμπιστοσύνη που δείχνουν 122 εκατομμύρια πελάτες στην Allianz σε 70 αγορές ανά τον κόσμο, συμβάλλοντας στην επιτυχία της να ξεπερνά τους άμεσους ανταγωνιστές της και να συνεισφέρει ουσιαστικά στο έργο του κλάδου.

Τέλος, εκτός από τη φροντίδα για τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους επενδυτές της, η Allianz δεσμεύεται απέναντι στην κοινωνία ευρύτερα, δημιουργώντας ειδικά προγράμματα για τη βοήθεια των παιδιών που έχουν πληγεί από καταστροφές, για την ενίσχυση του οικονομικού αλφαβητισμού όπου είναι απαραίτητο, καθώς και τη στήριξη των αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.

Σχολιάζοντας τη σημαντική διάκριση ο κ. Χρήστος Θεοδωρίδης, Διευθυντής Marketing, Communications, CRM & CCC της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη ανέφερε: «Η σταθερή ανάδειξη της Allianz εδώ και πέντε έτη ανάμεσα στα πιο επιδραστικά και ταχέως αναπτυσσόμενα εμπορικά σήματα στον κόσμο μας γεμίζει περηφάνεια και μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμπνευση να προσφέρουμε περισσότερα στους πελάτες και τους ανθρώπους μας, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Η φετινή κατάταξη στην 31η θέση, επιβεβαιώνει τη δυναμική του Ομίλου να προσφέρει καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών σε κάθε σημείο του πλανήτη, και παράλληλα επισφραγίζει πως η Allianz αποτελεί ηγέτη στο παγκόσμιο ασφαλιστικό τοπίο. Ένα στρατηγικό σύμβουλο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ο οποίος παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες και τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα».

Δείτε την πλήρη κατάταξη των 100 κορυφαίων εταιρειών για το 2023 ΕΔΩ

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok