ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΕΑΕΕ: Αύξηση 1,8% στην παραγωγή ασφαλίστρων

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 19:10

Αύξηση κατά 15% κατέγραψαν οι ασφαλίσεις Ζωής στο α’ εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Παράλληλα, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών μειώθηκαν κατά 9,1%, με αποτέλεσμα η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων να εμφανίζει μικρή άνοδο 1,8%.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΕΕ:

Στο πλαίσιο της μηνιαίας καταγραφής της εξέλιξης της Παραγωγής ασφαλίστρων, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) εκπόνησε μελέτη για την Παραγωγή Ασφαλίστρων α΄ εξαμήνου (Ιανουαρίου – Ιουνίου) 2015. Στην έρευνα συμμετείχαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95,8% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση πλήρη στοιχεία της αγοράς έτους 2014).

Από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των ανωτέρω εταιριών για το α΄ εξάμηνο του 2015 με τις αντίστοιχες του 2014 προκύπτει ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίασε αύξηση 1,8%, η οποία αναλύεται ως εξής:

– Αύξηση 15% στις Ασφαλίσεις Ζωής, η οποία οφείλεται κυρίως στα προϊόντα Ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις (unit linked).

– Μείωση 9,1% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών που οφείλεται κυρίως στον Κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων. Ειδικότερα, η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων κατέγραψε μείωση -16,5%.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου, σχολίασε σχετικά τα εξής: «Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 η ανάπτυξη εργασιών για την ελληνική ασφαλιστική αγορά ήταν ενθαρρυντική καθώς οι Ασφαλίσεις Ζωής ήταν συνεχώς σε θετικό πρόσημο. Επίσης, οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών τον Ιούνιο κατέγραψαν αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων (2,4% σε μηνιαία βάση) -για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2013. Βέβαια, οι επιπτώσεις της τραπεζικής αργίας και των capital controls που επιβλήθηκαν στα τέλη του Ιουνίου και επέδρασαν αρνητικά στην πορεία της ασφαλιστικής αγοράς δεν περιλαμβάνονται χρονικά στην παρούσα μελέτη, θα διαφανούν, όμως, στις έρευνες των επόμενων μηνών».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Coordinators: Εκπαιδευτικά σεμινάρια διαμεσολαβούντων για τις εξετάσεις της ΤτΕ

Εθνική Ασφαλιστική: Δωρεά σκάφους στο Λιμενικό Σώμα

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • ΕΑΕΕ: Στο 51,5% η κάλυψη των οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών
  • Παραγωγή ασφαλίστρων: Αύξηση 12,1% στο εξάμηνο
  • ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης
  • ΕΑΕΕ: Στα 18,2 δισ. ευρώ τα ασφαλισμένα κεφάλαια στις ασφαλίσεις μεταφερόμενων εμπορευμάτων το 2025

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
  • Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
  • Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime
  • FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania
  • Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion
  • Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version