Stress tests: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα
Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 10:52Το αργότερο την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών που βρίσκονται σε εξέλιξη και που επισήμως θα ανακοινωθούν το Σάββατο, 5 Μαΐου, ενώ σήμερα συνεδριάζει στη Φραgκφούρτη το Εποπτικό Συμβούλιο της Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ, το οποίο θα αποφανθεί για ενδεχόμενες νέες κεφαλαιακές ανάγκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες και ενδείξεις, τα τεστ αντοχής θα ολοκληρωθούν χωρίς αναταράξεις για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, καθώς οι όποιες ανάγκες προκύψουν εκτιμάται ότι θα είναι διαχειρίσιμες και θα μπορούν να καλυφθούν από εσωτερικές κινήσεις δημιουργίας κεφαλαίου, με στόχο να περιοριστεί το ρίσκο και να ενισχυθεί η κερδοφορία τους.
Να σημειωθεί πως στη σχετική κατάταξη του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) ως προς το δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας Ι (Common Equity Tier I), η Ελλάδα κατατάσσεται όγδοη στο σύνολο της ευρωζώνης παρά το κεφαλαιακό απόθεμα των 31 δισ. ευρώ που διαθέτουν οι συστημικές τράπεζες. Σε κάθε περίπτωση ο δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας Ι των ελληνικών τραπεζών ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ που διαμορφώνεται στο 13,72%!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ποδαρικό: Η νέα πλατφόρμα που αλλάζει την αναζήτηση κατοικίας -
Natixis celebrates 20 years in Dubai International Financial Centre, underscoring deep commitment to the Middle East -
Στις εγκαταστάσεις της Metlen στη Βοιωτία στελέχη της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος -
Ν. Δένδιας: Επόμενο βήμα η παραγωγή του «Πυρπολητή» για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού -
Υπουργείο Ανάπτυξης: Ομάδα εργασίας για την προσαύξηση του μέσου επιτοκίου στην καταναλωτική πίστη -
Alpha Bank: Νέα εταιρική ταυτότητα με κεντρικό μήνυμα «Ορίζοντας ένα νέο Μαζί»