ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Το σχέδιο για νέα χαλάρωση των capital controls

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 10:23

Το σχέδιο που θα οδηγήσει στην έξοδο από την περίοδο των μνημονίων παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους ομολόγους του στο άτυπο Eurogroup της Σόφιας, το οποίο αναμένει την έγκριση των δανειστών.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η χαλάρωση των capital controls, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει σαφής δέσμευση για το χρόνο, η μείωση των κόκκινων δανείων στα 38,2 δισ. έως τα τέλη του 2019 και η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών.

Τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε χαλάρωση των capital controls ήταν την 1η Μαρτίου. Έκτοτε έχουν αρθεί οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID).

Επίσης αυξήθηκε το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 ευρώ σε 2.300 και το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.000 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Bild: 3,4 δισ. ευρώ κέρδισε η Bundesbank από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα

Τράπεζα της Ελλάδος: Επιστροφή των καταθετών στις τράπεζες

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite
  • Eurolife FFH: Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Bite Awards 2026 για έργα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού
  • Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά»
  • Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI
  • Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version