Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας έκοψε κατά 50 μονάδες βάσης τα επιτόκια
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024 10:57Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας μείωσε σήμερα τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων της σε σχεδόν τα 10 χρόνια, καθώς επιδιώκει να προλάβει τις επερχόμενες μειώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της αμερικανικής Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να περιορίσει μια πιθανή ενίσχυση του ελβετικού φράγκου.
Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας μείωση το επιτόκιο της από το 1,0% στο 0,5%, το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2022.
Πάνω από το 85% των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει μικρότερη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.
Η τελευταία μείωση είναι η μεγαλύτερη από την έκτακτη μείωση που πραγματοποίησε η τράπεζα τον Ιανουάριο του 2015 όταν είχε αιφνιδιάσει τις αγορές καταργώντας την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία με το ευρώ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Πυρκαγιά σε φορτηγό-οχηματαγωγό της Blue Star βόρεια της Μυκόνου - Σε εξειδικευμένες εταιρείες η διαχείριση του πλοίου και η προστασία του περιβάλλοντος -
Air France: Στην κορυφή του κόσμου η «La Première» στα βραβεία Skytrax 2026 -
INTERLIFE: Κερδοφορία και αύξηση βασικών οικονομικών μεγεθών στο Α΄ εξάμηνο του 2026 -
Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η επέκταση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS) και Πληροφόρησης -
Condor: Στο δίκτυό της η Αθήνα από το 2027 - Νέες πτήσεις από Φραγκφούρτη -
Το lounge της Star Alliance στο Παρίσι διατηρεί τον τίτλο του κορυφαίου Lounge Αεροπορικής Συμμαχίας στον κόσμο