Βοήθεια ύψους 1,78 δισ. δολαρίων στην Τουρκία από την Παγκόσμια Τράπεζα
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 12:14Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε απόψε ότι θα παράσχει βοήθεια ύψους 1,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό που άφησε πίσω του τουλάχιστον 20.000 νεκρούς στη χώρα αυτή και τη γειτονική Συρία.
Η βοήθεια αυτή θα επιτρέψει σε πρώτη φάση να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης. Στόχος όμως είναι να καλυφθούν επίσης οι ανάγκες σε ό,τι αφορά την ανοικοδόμηση.
«Παρέχουμε άμεση βοήθεια και θα εκτιμήσουμε γρήγορα τις επείγουσες ανάγκες επί του πεδίου. Αυτό θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε τους τομείς που έχουν προτεραιότητα όσον αφορά την ανάκαμψη και την ανοικοδόμηση, ενώ θα προετοιμάσουμε τις δράσεις για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτές» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΤ, Ντέιβιντ Μάλπας, σε ανακοίνωσή του.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι μετά τον σεισμό θα ακολουθήσει σημαντική υγειονομική κρίση που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται ιδίως μια επιδημία χολέρας, ασθένεια η οποία έχει επανεμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στη Συρία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε από την πρώτη στιγμή βοήθεια στην Τουρκία, λίγες ώρες μετά τον σεισμό της Δευτέρας, όμως αρχικά προσέφερε ελάχιστη στήριξη στη Συρία, μέσω των υφιστάμενων ανθρωπιστικών προγραμμάτων, λόγω των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Δαμασκό από το 2011, όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος. Την Τετάρτη η Συρία ζήτησε επισήμως βοήθεια από την ΕΕ και η Κομισιόν προέτρεψε τις χώρες μέλη να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ολοκλήρωση της συμμετοχής της Fairfax στην ERB Ασφαλιστική της Κύπρου -
Νέα πνοή στο Γλίνος Τρικάλων: Εγκαινιάστηκε ο νέος Κοινοτικός Χώρος με τη συνδρομή του Ιδρύματος Reale και της Υδρογείου Ασφαλιστικής -
Aegean: Αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Δημήτρης Γερογιάννης -
Allianz: Μελέτη για τη ραγδαία αύξηση των ζημιών στις εταιρείες από διακοπή επιχειρηματικής λειτουργίας -
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου