ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με Συλλόγους Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 16:45Συνάντηση με πέντε Συλλόγους Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς είχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα και συντονιστής ΕΠΕΚΕ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν στις θέσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, οι αποφάσεις της διοίκησης της τράπεζας σχετικά με τις αποσχίσεις κλάδων, τη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και τις συνεχείς πιέσεις για εθελούσιες αποχωρήσεις εργαζομένων.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οι εκπρόσωποι της Κ.Ο. εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει σε κοινοβουλευτικό και θεσμικό επίπεδο, προς αυτή την κατεύθυνση.
Τόνισαν την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας, σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, τις συνέπειες που προκύπτουν από το κλείσιμο υποκαταστημάτων στην οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας, αφού πρέπει να στηριχτούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της.
Τέλος, τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα θέματα που αναδείχτηκαν από τη συνάντηση και δεσμεύτηκαν ότι θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο των αποσχίσεων, ώστε αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν να λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων και του δημόσιου συμφέροντος.
Σχετικά Άρθρα
- Shell: Έως 6% όφελος για πετρέλαιο θέρμανσης με την Τράπεζα Πειραιώς και κουπόνια καυσίμων 45€ με snappi
- Πειραιώς: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Αυτονομία 60+»
- Διεθνής Πιστοποίηση Τοp Employer Greece 2026 για την Πειραιώς
- Η Πειραιώς χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Generali debuts at Lloyd’s with Syndicate 2031 Red Bridge -
Aviva launches 24/7 cyber safety helpline for Signature home insurance customers -
MSC Cruises: Ημέρα Καριέρας εν πλω για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών -
ΑΔΜΗΕ: Η Φολέγανδρος συνδέθηκε με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα -
ΟΛΠ: Ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στα logistics -
ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις - Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης