HSBC: Καλύτερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα στο εξάμηνο
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 16:32Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα προ φόρων κέρδη α΄ εξαμήνου της HSBC Holdings, τα οποία υπερδιπλασιάστηκκαν σε σχέση με τις ασθενείς επιδόσεις του προηγουμένου έτους, όταν είχε αναλάβει υψηλές προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.
Ενθαρρυμένη από την οικονομική ανάκαμψη στο Χονγκ Κονγκ και στη Βρετανία, στις δύο μεγαλύτερες αγορές της, η HSBC επανέφερε τις πληρωμές μερισμάτων και αποδέσμευσε 700 εκατ. δολάρια τα οποία είχε εξοικονομήσει για την κάλυψη επισφαλών δανείων.
Στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έως είχε αναλάβει προβλέψεις 6,9 δισ. δολάρια για επισφαλή δάνεια.
Τα προ φόρων κέρδη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας με βάση τα assets, διαμορφώθηκαν στα 10,8 δισ. δολάρια έναντι 4,32 δισ. δολαρίων στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 9,45 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα ωστόσο μειώθηκαν 4% εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων.
Η τράπεζα ανακοίνωσε πως αναμένει οι πιστωτικές ζημιές να διαμορφωθούν χαμηλότερα των μεσοπρόθεσμων εκτιμήσεων για 0,3%-0,4% των δανείων της, ενώ σχεδιάζει να πληρώσει προμέρισμα 7 σεντς ανά μετοχή.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -
Arthur J. Gallagher & Co. Acquires Albany Insurance Services Limited -
Almi Marine: Τρία ακόμη Ultramax 64.000 dwt στο COSCO Zhoushan -
Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αυξημένη 3,5% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο -
Alpha Bank: Στο 4% ο πληθωρισμός μετά την ενεργειακή κρίση -
Οκτώ συλλήψεις για απάτη στον ΕΦΚΑ - Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του