ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Να μην κλείσουν υποκαταστήματα τραπεζών ζητεί η ΚΕΔΕ

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 15:33

Τη λειτουργία τουλάχιστον ενός τραπεζικού καταστήματος στα όρια του κάθε δήμου της χώρας καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει -ακόμη και με νομοθετική ρύθμιση- η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, την οποία κοινοποίησε και προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργο Χατζηνικολάου, και στην οποία υπογραμμίζονται οι δυσμενέστατες επιπτώσεις που θα υπάρξουν από το δρομολογημένο κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων σε αρκετούς δήμους.

«Οι αποφάσεις των τραπεζών δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τους τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού, ειδικά σε περιφερειακές και αγροτικές περιοχές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θεωρεί ότι τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με κριτήριο όχι μόνο την ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών, που είναι θεμιτή, αλλά πρωτίστως με βάση τις ανάγκες της χώρας μας για την επίτευξη βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαστεργίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Moody’s: Διπλή αναβάθμιση για Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική, επιβεβαίωση για RCB

Παγκρήτια Τράπεζα: Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα ώριμο και ανταγωνιστικό διαστημικό οικοσύστημα
  • Νέα εποχή για τη Δικαιοσύνη ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Υπόθεσης
  • Δ. Παπαστεργίου: Έως το καλοκαίρι σύστημα ιχνηλάτησης «από το χωράφι στο ράφι» για τα ελληνικά προϊόντα
  • Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα νησιά και τη θεσμική αναβάθμιση της νησιωτικότητας με μετρήσιμα αποτελέσματα και εξειδικευμένους πόρους»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite
  • Eurolife FFH: Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Bite Awards 2026 για έργα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού
  • Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά»
  • Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI
  • Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version