ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Τράπεζα Πειραιώς: Συμμετέχει στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα του EIF

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 12:37

Στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Οι πόροι του προγράμματος θα ενισχύσουν τη ρευστότητα ελληνικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων και θα χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια, με ευνοϊκούς όρους, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω της στήριξης πρωτοβουλιών επέκτασης, καινοτομίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η υπογραφή της σύμβασης για το νέο πρόγραμμα έγινε χθες με τηλεδιάσκεψη, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον επικεφαλής του EIF Alain Godard.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο πρόγραμμα για ποσό ύψους 200 εκατ. ευρώ, με στόχο να στηρίξει τη μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων σε αναπτυξιακή τροχιά, υποστηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις στην μετάβασή τους στο νέο μετά την πανδημία του Covid 19 περιβάλλον.

Όπως δήλωσε η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς, «η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τη μακρά και εποικοδομητική συνεργασία της με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, συμμετέχοντας στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα, σε μια συγκυρία με πολλές προκλήσεις για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες καλούνται να δραστηριοποιηθούν την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Μέσω του προγράμματος, αξιοποιώντας την εγγύηση του EIF, θα ενισχύσουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα προχωρήσουμε στη στήριξη επενδυτικών σχεδίων, με ευνοϊκούς όρους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Τράπεζα Πειραιώς: Αρχίζει την 14/1 η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των νέων μετοχών

Alpha Bank: Φωνητική καθοδήγηση συναλλαγών για άτομα με περιορισμένη όραση από τα ΑΤΜ

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Πειραιώς: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Αυτονομία 60+»
  • Διεθνής Πιστοποίηση Τοp Employer Greece 2026 για την Πειραιώς
  • Η Πειραιώς χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική
  • Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινούν οι νέοι κύκλοι των δράσεων EQUALL για την ισότητα των φύλων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
  • Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
  • Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime
  • FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania
  • Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion
  • Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version