ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Η Eurobank ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 13:42

Κεφαλαιακό όφελος 155 εκατ. ευρώ θα έχει η Eurobank από το swap των ελληνικών κρατικών ομολόγων που πραγματοποίησε με το ελληνικό Δημόσιο. Με την πρωτοβουλία αυτή, η τράπεζα ισχυροποιεί την κεφαλαιακή θέση της, ενώ για το ελληνικό Δημόσιο η ανταλλαγή βελτιώνει το προφίλ του χρέους, επεκτείνοντας τη μέση διάρκειά του.

Η συναλλαγή συμφωνήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου και βάσει αυτής, η Eurobank αντάλλαξε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ), ονομαστικής αξίας 1,2 δισ. Ευρώ, λήξεων από 7 έως 21 έτη, με νέους τίτλους, 30ετούς διάρκειας, σε τιμές αγοράς, καθώς και μετρητά. Η κίνηση προσθέτει 40 μονάδες βάσης στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, ενώ λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες αποτιμήσεις των λοιπών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της και τις αλλαγές στον κανονισμό για τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας αναφορικά με προγράμματα λογισμικού, ο δείκτης διαμορφώνεται πλέον κοντά στο 16,3% από 15,6% στο τέλους του 9μήνου, ενισχυμένος κατά περίπου 70μβ.  

Σε συνδυασμό με τον χαμηλότερο δείκτη NPEs στο 14,9% και τον υψηλότερο δείκτη κάλυψης NPEs 62.5% (στοιχεία εννεαμήνου 2020), η Eurobank εισέρχεται στη νέα χρονιά με τον ισχυρότερο ισολογισμό μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, κάτι που αποδεικνύεται και από το Texas ratio που είναι κοντά στο 60%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Τράπεζα Πειραιώς: Δεσμευτική συμφωνία με την Intrum αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων «Phoenix»

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε ο εσωτερικός μετασχηματισμός

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Eurobank: Announcement - Purchase of Own Shares
  • Eurobank: Καλύτερη ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα για ιδιώτες και επιχειρήσεις από το Global Finance
  • Eurobank: Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Κωτσοβίνος από το ΔΣ
  • Μαζί για το Παιδί και Eurobank: Σταθερά δίπλα στην οικογένεια και τις ακριτικές περιοχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Generali debuts at Lloyd’s with Syndicate 2031 Red Bridge
  • Aviva launches 24/7 cyber safety helpline for Signature home insurance customers
  • MSC Cruises: Ημέρα Καριέρας εν πλω για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών
  • ΑΔΜΗΕ: Η Φολέγανδρος συνδέθηκε με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα
  • ΟΛΠ: Ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στα logistics
  • ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις - Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version