Τράπεζα Πειραιώς: 1.200 εργαζόμενοι αγωνιούν για την τύχη τους

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 15:46

Έντονη αναστάτωση επικρατεί στο προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς, ενόψει του σχεδιασμού απόσχισης τμημάτων διαχείρισης προβληματικών δανείων, τα οποία θα μεταφερθούν σε funds, ενώ την Πέμπτη έχει προγραμματισθεί ενημερωτική συνάντηση στελεχών της τράπεζας με εκπροσώπους των σωματείων.

Χθες έγινε στάση εργασίας στη μονάδα διαχείρισης δανείων σε οριστική καθυστέρηση (Recovery Business Unit - RBU), με συγκέντρωση μεγάλου αριθμού εργαζομένων στο κτίριο της Λ. Μεσογείων, ενώ συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Πορεία εργαζομένων κατέληξε στο κτίριο διοίκησης της τράπεζας, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής, ενώ εκπρόσωποι των εργαζομένων έγιναν δεκτοί από στελέχη της τράπεζας.

Όπως ανακοίνωσε η συνδικαλιστική παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ, εκπρόσωποι των τριών σωματείων, που συναντήθηκαν με τα στελέχη της τράπεζας, ανακοίνωσαν ότι δεν διαψεύσθηκαν τα σενάρια απόσχισης της RBU. Ωστόσο, η διοίκηση δήλωσε ότι θα ενημερώσει επίσημα σε συνάντηση με όλα τα σωματεία, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΟΤΟΕ, την προηγούμενη βδομάδα γενικοί διευθυντές των Διευθύνσεων της Τράπεζας Πειραιώς που διαχειρίζονται ή εμπλέκονται στα δάνεια οριστικής καθυστέρησης, επιβεβαίωσαν τις φήμες για το σχεδιασμό μεταφοράς ολόκληρων τμημάτων με εργαζομένους σε ξένα funds, με τις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων να είναι στον αέρα.

Ακούγονται σενάρια ακόμα και για μονομερείς απολύσεις, με την «ελπίδα» ότι, μετά την απόσχιση, το όποιο fund θα ξαναπροσλάβει τους εργαζομένους με νέες σχέσεις εργασίας. Στις διευθύνσεις αυτές εργάζονται περίπου 1200 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες ενοικιαζόμενοι, και εκατοντάδες υπάλληλοι της Πειραιώς, που θα πεταχτούν εκτός τράπεζας και κλαδικής σύμβασης, σύμφωνα με την ίδια συνδικαλιστική παράταξη.

Ο Ενωτικός Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι «η εντεινόμενη για καιρό φημολογία για την τύχη των κόκκινων δανείων αλλά και των συναδέλφων που τα χειρίζονται, άρχισε πλέον να παίρνει υπόσταση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Οι χθεσινές (σ.σ.: στις 31 Ιανουαρίου) "ενημερώσεις" των υπευθύνων του τμήματος Διαχείρισης Οριστικών Καθυστερήσεων – RBU, λόγω του ημιτελούς και ασαφούς περιεχομένου τους, ιδιαιτέρα στα θέματα της τύχης των εργαζομένων, προκάλεσαν εύλογη ανησυχία και αναταραχή όχι μόνο στους συγκεκριμένους χώρους αλλά και στο σύνολο της Τράπεζας.

Ενημερώσαμε το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, στην οποία τονίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης παρέμβασής της. Παράλληλα ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις».

Το θέμα της μεταφοράς προσωπικού εκτός τραπεζών, λόγω απόσχισης τμημάτων, συζητήθηκε και στη χθεσινή κοπή πίτας της ΟΤΟΕ, με τους συνδικαλιστές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στα στελέχη των τραπεζών για την τύχη των εργαζομένων. Η ΟΤΟΕ προτείνει να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι τη σχέση εργασίας τους με την τράπεζα και να παραχωρηθούν ως δανεικοί στις αποσχιζόμενες εταιρείες, με προοπτική επιστροφής τους αργότερα στην τράπεζα 

Πηγή: sofokleousin.gr

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok