Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με Υφ. Ναυτιλίας Κύπρου: Συνεργαζόμαστε στενά για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 16:05Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας Κύπρου αλλά και το ζήτημα της μείωσης των εκπομπών άνθρακα στη Ναυτιλία ήταν τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου κ. Βασίλη Δημητριάδη.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία τους σε συνάρτηση με την κυπριακή πρωτοβουλία για την εγκαθίδρυση ακτοπλοϊκής γραμμής Ελλάδας Κύπρου, η οποία αναμένεται να προκηρυχτεί εντός του έτους.
Παράλληλα, στα ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τη ναυτιλία και συγκεκριμένα στη μείωση του άνθρακα, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους τόσο στο επίπεδο του IMO όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να είναι ρεαλιστικά και πρακτικώς εφαρμόσιμα τα μέτρα που θα υιοθετηθούν.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο σύμβουλος για ναυτιλιακά θέματα κ. Άδωνις Παυλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αντώνης Βιδάλης, ο Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος, Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών, Γιώργος Ρίγγας και ο Διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας, Χρήστος Κοντορουχάς.
Σχετικά Άρθρα
- Γ. Πλακιωτάκης: Ξεχωριστή τιμή η εκλογή μου ως Α' Αντιπροέδρου της Βουλής
- Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
- Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη - Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά αναπληρωτών εκπαιδευτικών
- Γ. Πλακιωτάκης: Ο κ. Τσίπρας βιάζεται να χάσει τις εκλογές – Οι πολίτες διαθέτουν μνήμη και κρίση
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI -
Emirates: Μείωση 66% των κερδών στο α΄ εξάμηνο -
Hertz: Έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο και καλύτερη επίδοση τριετίας -
AEGEAN: Αβάσιμες οι απειλές για βόμβα σε δύο πτήσεις της προς Μιλάνο και Βιέννη -
Arthur J. Gallagher & Co. Announces Leadership Transition in Gallagher's Benefits & HR Consulting Division -
PureHealth: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 14,1% στα 482 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στο εννεάμηνο