ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΠ με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας στον λιμένα Πειραιώς

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 17:37

Η επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων «νέας γενιάς», μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων και δυναμικότητας 2.500 επιβατών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Πρόκειται για έργο ύψους 120 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θάνος Λιάγκος, Μέλος Δ.Σ. ΟΛΠ εκπροσωπώντας τη Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε., ο Χ. Γερακαράκης Διευθυντής Έργων ΟΛΠ Α.Ε., ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις, οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2020 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και δημιουργούν νέες προοπτικές σε σημαντικούς πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας όπως είναι η κρουαζιέρα.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, αφορά στην επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά προς τα νότια, ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280μ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή επέκτασης συνολικού εμβαδού 150.000 τμ καθώς και των απαιτούμενων δικτύων απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Probunkers: Παρήγγειλε δύο νέα εφοδιαστικά πλοία στη Hyundai

ΥΠΑΝΠ: Αναρμόδια η Δ.Α.Λ. να προκηρύσσει διαγωνισμούς για το SEA DIAMOND

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • ΟΛΠ: Ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στα logistics
  • ΟΛΠ: Την 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη ειδικής διαπραγμάτευσης
  • ΟΛΠ Α.Ε.: Ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων – Εγκρίθηκε μέρισμα 1,896 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή
  • ΟΛΠ Α.Ε.: Συνάντηση του Προέδρου με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Airbnb: Χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων στην Airbnb.org για δωρεάν διαμονές σε ευάλωτες ομάδες
  • Qatar Insurance Strengthens Financial Performance with 14% Growth in Insurance Revenue to QR 7.4 Billion and Net Profit of QR 562 Million in the First Nine Months of 2026
  • Ping An Reports Steady Growth in 9M 2026 Operating Profit1 Increases 8.3% YoY and Equity Rises 4.4% YTD
  • HSBC Holdings plc 3Q 2026 Earnings Release
  • ARAG DAY 2026: Μια κοινή ημέρα κοινωνικής προσφοράς σε όλο τον κόσμο
  • ΕΑΕΕ: Άνοδος 10,1% της παραγωγής ασφαλίστρων στο οκτάμηνο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version