Φ. Κουβέλης: «Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια»

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 14:08

Με αφορμή ανακοίνωση του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, επισημαίνει:

1) Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης είναι τόσο έτοιμοι να… κυβερνήσουν που δε γνωρίζουν ότι τα ΦΕΚ (2045Β /4-6-2019) για τη διαδικασία προσλήψεων για Δοκίμους Σημαιοφόρους και (2098Β/5-6-2019) για τη διαδικασία προσλήψεων για Δόκιμους Λιμενοφύλακες (Σ.Δ Λ/Φ) του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφορούν υπουργικές αποφάσεις, που είναι ενταγμένες στο Νόμο 4597/2019.
2) Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης είναι τόσο έτοιμοι να…. κυβερνήσουν που δε γνωρίζουν ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για να καλυφθεί μέρος των κενών οργανικών θέσεων, που θα προκύψουν από την ένταξη -για πρώτη φορά το 2019- των υποψηφίων στις παραγωγικές σχολές του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
3) Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης κατηγορούν την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για «παλαιοκομματισμό», αλλά δεν νιώθουν την ανάγκη να αναφέρουν ότι για πρώτη φορά η εισαγωγή των υποψηφίων στις παραγωγικές Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο.
4) Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης μιλούν για «παλαιοκομματική μεθόδευση», αγνοώντας (;) ότι η διαδικασία της επιλογής και της κατάταξης των υποψηφίων στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, θα γίνει με αντικειμενικά και μετρήσιμα στοιχεία, με τη μέθοδο δηλαδή της μοριοδότησης και με τη συμμετοχή του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), μέλος του οποίου θα προεδρεύει στη σχετική επιτροπή.
5) Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης ξεχνούν (;) προφανώς τον… διαφανή τρόπο με τον οποίον γίνονταν οι προσλήψεις στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ επί κυβερνήσεών τους, όπως για παράδειγμα, το ποσοστό με το οποίο μοριοδοτούνταν οι… προφορικές συνεντεύξεις των υποψηφίων.
6) Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης είναι τόσο έτοιμοι να… κυβερνήσουν που αγνοούν ότι οι τοποθετήσεις Προξενικών Λιμεναρχών και Προϊσταμένων Υπηρεσιών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ , γίνονται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο, αφότου έχει ολοκληρωθεί ιεραρχικά όλη η υπηρεσιακή διαδικασία.
7) Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης είναι τόσο έτοιμοι να… κυβερνήσουν που αγνοούν ότι οι αποσπάσεις υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, γίνονται διαρκώς, με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες αλλά και προβλήματα (υγείας, οικογενειακά, οικονομικά) που μπορεί να έχουν οι ενδιαφερόμενοι. Προφανώς τα κριτήρια για τις μετακινήσεις των ανδρών και γυναικών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ επί κυβερνήσεων ΝΔ ήταν άλλα.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του κ. Πλακιωτάκη στον «κήνσορα της Αριστεράς Φ. Κουβέλη», στο «ήθος και στην ευθιξία του», στην «αδυναμία αντίστασής του στον πειρασμό του ρουσφετιού και της τακτοποίησης της αριστερής νομενκλατούρας», στην «υστεροφημία του» και στο χαρακτηρισμό του ως «έγκριτου νομικού», επισημαίνουμε:
Ο καθένας έχει την πολιτική και προσωπική του διαδρομή και για αυτήν κρίνεται. Σε μία χώρα μεγάλη, μα μικρή σε πληθυσμό, όπου όλοι σχεδόν γνωριζόμαστε μεταξύ μας…

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok