Από 1ης Οκτωβρίου η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών στην Κύπρο
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 14:32Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών θα πραγματοποιήσει η Στατιστική Υπηρεσία στην Κύπρο. Συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιείται απογραφή τόσο του πληθυσμού όσο και των κατοικιών στην Κύπρο.
Ενόψει της διεξαγωγής της Απογραφής η Στατιστική Υπηρεσία έθεσε σε λειτουργία την ιστοσελίδα της Απογραφής Πληθυσμού στη διεύθυνση www.census2021.cystat.gov.cy.
Μέσω της ιστοσελίδας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της Απογραφής, το νομοθετικό πλαίσιο, τις πληροφορίες που θα συλλεχθούν καθώς και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του Covid-19.
Η Στατιστική Υπηρεσία θα παρέχει πληροφόρηση στους πολίτες αναφορικά με την πρόοδο της Απογραφής με σχετικές ανακοινώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της.
Σκοπός της Απογραφής Πληθυσμού είναι η καταγραφή όλου του πληθυσμού που διαμένει στις ελεγχόμενες από το Κράτος περιοχές και η συλλογή λεπτομερών στατιστικών δεδομένων για τα δημογραφικά και κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά του, καθώς και στοιχείων για τον αριθμό των νοικοκυριών και κατοικιών, το μέγεθος και τις ανέσεις που διαθέτουν όπως και τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, των νοικοκυριών και κατοικιών.
Τα αποτελέσματα είναι απαραίτητα για την υποβοήθηση του σχεδιασμού πολιτικής και του προγραμματισμού του Κράτους τόσο σε κοινωνικούς όσο και σε οικονομικούς τομείς.
Πηγή: sigmalive.com
Σχετικά Άρθρα
- Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα και την Κύπρο στο Δικαστήριο της ΕΕ για ελλείψεις στους XYTA
- Στην Κύπρο ο Β. Κικίλιας για την 9η Τριμερή Συνάντηση για τη Ναυτιλία
- Ε. Μακρόν: «Όποιος επιτίθεται στην Κύπρο, επιτίθεται στην Ευρώπη» - Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν είναι και δεν θα μείνει ποτέ μόνη»
- Στην Κύπρο τη Δευτέρα Μακρόν και Μητσοτάκης
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price -
Citigroup: Net income for the third quarter 2026 of $5.2 billion, or $2.85 per diluted share -
Συνάντηση Β. Κικίλια με τον Υπουργό Μεταφορών της Κίνας: Πρόταση υποστήριξης της συμμετοχής ελληνικών εταιρειών παραγωγής ναυτιλιακού εξοπλισμού σε ναυπηγικά έργα στην Κίνα -
Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ανακαινίστηκε το Γ΄ Εργαστήριο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ -
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας