Τις 3.000 ιδιοκτησίες στην Ευρώπη έφτασε ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος της Accor

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 16:26
Τις 3.000 ιδιοκτησίες στην Ευρώπη έφτασε ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος της Accor

Τις 3.000 ιδιοκτησίες στην Ευρώπη με 340.000 δωμάτια σε 39 χώρες έφτασε ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος της Accor, που μεταξύ άλλων ενισχύει τους τελευταίους μήνες την παρουσία του και στην Ελλάδα.

Ο όμιλος, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, ανακοίνωσε παράλληλα την άφιξη του ξενοδοχειακού brand Mondrian με δύο νέες ιδιοκτησίες στη Γαλλία -συγκεκριμένα στις Κάννες και στο Μπορντό. Το Cannes Grand Hotel στην παραλιακή λεωφόρο La Croisette βρίσκεται πλέον κάτω από την ομπρέλα του Mondrian με την επαναλειτουργία του να προβλέπεται για το 2021. Το ξενοδοχείο στο Μπορντό θα στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 19ου αιώνα και θα περιλαμβάνει 97 δωμάτια (25-50 τ.μ.) μοιρασμένα σε 3 ορόφους.

Τρία από τα κορυφαία brands της Accor βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα σε στρατηγικές τοποθεσίες, προσφέροντας ένα εύρος εμπειριών φιλοξενίας, από οικονομικές έως πολυτελείς. Τα Sofitel Athens Airport και Novotel Athenes Hotel παρέχουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, ενώ το κοσμοπολίτικο brand ibis Styles συναντάται σε Αθήνα και Κρήτη. Το Athens Capital Hotel - MGallery Collection, η τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2020. Η επένδυση στην ανακαίνιση του ιστορικού αυτού κτηρίου πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. Ο Όμιλος έχει επίσης προχωρήσει σε συνεργασία με την AEGEAN Airlines, την κορυφαία αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταμοιβής ALL, Accor Live Limitless.

Tριπλασιασμός των αρχικών ιδιοκτησιών

Τα τελευταία χρόνια η Accor, όπως τονίζεται, έχει μεταμορφωθεί ριζικά επιλέγοντας να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη και να επιταχύνει την ανάπτυξη high-end brands, έναν κλάδο στον οποίο έχει έντονη παρουσία έπειτα από την απόκτηση των Fairmont, Raffles και Swissôtel το 2016.

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, τα premium και πολυτελή brands της Accor έχουν παρουσία σε εννέα νέους προορισμούς, έχοντας πλέον καθιερωθεί σε 28 από τις 39 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Το 2016, το χαρτοφυλάκιο της Accor περιελάμβανε περίπου 100 ξενοδοχεία και 18.000 δωμάτια. Αριθμός που διπλαστιάστηκε το 2019 με σχεδόν 200 ξενοδοχεία και 38.000 δωμάτια, ενώ στόχος του ομίλου αποτελεί ο τριπλασιασμός των αρχικών ιδιοκτησιών με 300 ξενοδοχεία και 50.000 δωμάτια μέχρι το 2023.

2023: Στόχος της Accor να έχει ηγετικό ρόλο σε 25 ευρωπαϊκές χώρες

Ο Όμιλος συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε όλο το ευρωπαϊκό έδαφος. Πριν από μερικές εβδομάδες, ανακοίνωσε το άνοιγμα μέσα στο 2021 του πρώτου Novotel στην Αλβανία, μια σημαντική προσθήκη στη Νότιοανατολική Ευρώπη.

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, τα πολυτελή brands του Ομίλου έχουν κερδίσει έδαφος σε 9 νέες ευρωπαϊκές χώρες: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Εσθονία, Ισραήλ, Λετονία, Μονακό, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν.

Ο CEO Europe της AccorHotels, Franck Gervais δήλωσε σχετικά: «Η Accor ενισχύει την ηγετική της θέση στην ευρωπαϊκή αγορά φιλοξενίας τοποθετώντας την εξυπηρέτηση του πελάτη στο κέντρο της προσέγγισής της. Η Accor έχει επιτύχει τον στόχο της να διευρύνει τα πολυτελή brands της στην Ευρώπη, ενώ έχει καταφέρει να διαθέτει ένα πλούσιο και πολυποίκιλο portfolio. Είμαστε πλέον σε θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλων των πελατών μας. Τα ξενοδοχεία μας είναι χώροι διαβίωσης όπου οι επισκέπτες μας έρχονται για να μείνουν, να απολαύσουν το φαγητό τους, να διασκεδάσουν και τα επιλέγουν τόσο για ταξίδια αναψυχής όσο και για επαγγελματικούς λόγους. Προσπαθούμε καθημερινά να προσφέρουμε μία σειρά υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, σε ένα πλήθος διαρκώς αυξανόμενων και διαφορετικών προορισμών».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok