ΗΠΑ: Παρθενική πτήση για το πρώτο τουρκικό F-35
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 11:31Την παρθενική του πτήση έκανε το πρώτο από τα μαχητικά F-35 που θα παραδοθούν από τις ΗΠΑ στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Η δοκιμαστική πτήση του F-35A συνοδεία ενός F-16 έγινε χθες κοντά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Lockheed Martin στο Φορτ Γουέρθ του Τέξας.
Όπως αναφέρει η Hurriyet, επικαλούμενη τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Cockpit Aero, στο πιλοτήριο του αεροσκάφους με την τουρκική σημαία βρισκόταν ένας Αμερικανός πιλότος, ενώ οι δοκιμές βρίσκονται πια στο τελικό στάδιο.
Η παράδοση και παραλαβή των μαχητικών στην Τουρκία φαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα από το Πεντάγωνο να «παγώσει» την πώληση οπλικών συστημάτων στην Άγκυρα.
Όπως αναφέρει η Hurriyet, το πρώτο F-35 θα παραδοθεί στη βάση της Μαλάτειας στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου, ενώ προγραμματίζεται η παράδοση και άλλων τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή -
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary