Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 09:39Για άλλη μία φορά κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού οι σιδηροδρομικοί την Πέμπτη, τέσσερις μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ στο Ματινιόν.
Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στη Λιλ, τη Μετς, την Τουλούζη, τη Λιόν. Στο Παρίσι, αρκετές εκατοντάδες σιδηροδρομικοί, με τους οποίους είχαν ενωθεί φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ηλεκτρολόγοι, ταχυδρομικοί και άλλοι, συγκεντρώθηκαν έξω από την Εκόλ Μιλιτέρ.
«Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, για να έχουμε πραγματικές διαπραγματεύσεις. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος, αλλά και εμείς επίσης», είπε ο Φρεντερίκ Παβέ, συνδικαλιστής της CGT από το Κορμπέιγ-Εσόν.
Λόγω της 48ωρης απεργίας πραγματοποιήθηκαν μόνο τα μισά δρομολόγια των TVG (υπερταχείες) και ένα στα τρία των Ιντερσίτι. Στο Ιλ ντε Φρανς κινήθηκαν επίσης μόνο οι μισοί συρμοί του προαστιακού.
Η επόμενη 48ωρη απεργία των σιδηροδρομικών είναι προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Μαΐου.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου -
Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure -
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες