Ζάεφ: Πιθανή αλλαγή του Συντάγματος για την ένταξη στην ΕΕ
Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 09:26Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα πρέπει να ανοίξει το θέμα του Συντάγματός της εν όψει της ένταξής της στην ΕΕ, όπως όλες οι άλλες χώρες - μέλη, δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ τη Δευτέρα, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.
Συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε: «Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το ζήτημα του Συντάγματος πριν από την ένταξη στην ΕΕ, ακριβώς όπως όλες οι άλλες χώρες μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ένωση».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ζάεφ επεσήμανε: «Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή. Επιζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ψηφίσουν υπέρ της».
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να εγκρίνουν τη λύση και όχι ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας ή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκος Κοτζιάς.
Πριν από λίγες ημέρες, ο Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίλυση του ονοματολογικού, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα διενέργειας δημοψηφίσματος για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας του.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion -
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite