ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Κύπρος: Ικανοποίηση από τις τοποθετήσεις Τουσκ και Γιούνκερ

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 11:09

Tην ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης για τις τοποθετήσεις των Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της Βάρνας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος υποστήριξε ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχουν γίνει πράξη».

Ο κ. Προδρόμου, μιλώντας στο ΡΙΚ, χαρακτήρισε «σημαντική» τη δήλωση Ερντογάν ότι στρατηγικός στόχος είναι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπέδειξε ότι «αυτό επιτρέπει να βρίσκουν έδαφος οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πρέπει, όμως, είπε ο κ. Προδρόμου, να είμαστε επιφυλακτικοί και να περιμένουμε την ενημέρωση για το τι ακριβώς διαμείφθηκε στη Σύνοδο της Βάρνας.

Η τοποθέτηση του προέδρου Τουσκ ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου είναι αλληλέγγυοι στην Κυπριακή Δημοκρατία και το δικαίωμά της να εκμεταλλεύεται τον φυσικό πλούτο της είναι, όπως σημείωσε, «μια απάντηση που δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας δεν συνάδουν πλέον με τις ενέργειές της στην ΑΟΖ και τις οποίες δεν πρέπει να επαναλάβει».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη θέση του Ερντογάν, ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμπεριληφθούν ισότιμα σε ζητήματα που αφορούν στην Ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ότι αυτή «δείχνει ότι παραμένει κάποιο πρόβλημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΗΠΑ: Ύποπτα δέματα σε κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Ντόναλντ Τραμπ: 42% δημοτικότητα στις ΗΠΑ

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI
  • Emirates: Μείωση 66% των κερδών στο α΄ εξάμηνο
  • Hertz: Έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο και καλύτερη επίδοση τριετίας
  • AEGEAN: Αβάσιμες οι απειλές για βόμβα σε δύο πτήσεις της προς Μιλάνο και Βιέννη
  • Arthur J. Gallagher & Co. Announces Leadership Transition in Gallagher's Benefits & HR Consulting Division
  • PureHealth: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 14,1% στα 482 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στο εννεάμηνο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version