Στη Λεμεσό το αεροπλανοφόρο «Iwo Jima» του 6ου αμερικανικού στόλου
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 14:43Το μεγαλύτερο αμφίβιο πολεμικό πλοίο στον κόσμο, επανδρωμένο με δυόμισι χιλιάδες άτομα, μέλη πληρώματος και πεζοναύτες και με δυνατότητα μεταφοράς ιπτάμενων μέσων κατέπλευσε σήμερα στα ανοικτά του λιμένος Λεμεσού.
Το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται από τις 6 Μαρτίου στη Ν.Α. Μεσόγειο για ασκήσεις διαρκείας και μόλις ολοκλήρωσε κοινή άσκηση με το Ισραήλ εντός και της κυπριακής ΑΟΖ. Το Iwo Jima προβλέπεται να παραμείνει στη Λεμεσό μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη για ανεφοδιασμό και ανάπαυση προσωπικού.
Στο Iwo Jima επιβαίνουν 2.500 άτομα, μέλη πληρώματος που συμμετείχαν στην άσκηση Juniper Cobra 2018, η οποία πραγματοποιηθήκε από κοινού με το Ισραήλ, εντός της ΑΟΖ και των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του 6ου στόλου των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, το υπερμεγέθες Iwo Jima βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για επιχειρήσεις ναυτικής ασφάλειας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price