ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Αντί να κλείσει θα γνωρίσει και άνθιση η φυλακή στο Γκουαντάναμο

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 10:31

Αντί να οδεύουν προς το κλείσιμό τους κατά τον σχεδιασμό του Μπαράκ Ομπάμα, οι φυλακές του Γκουαντάναμο θα γνωρίσουν και άνθιση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενα ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου.

«Έχουμε λιγότερους από πενήντα κρατούμενους αυτή τη στιγμή κι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε πιθανόν να αυξηθεί ελαφρά χωρίς να απαιτηθεί να ενισχυθεί η δύναμη της φρουράς της φυλακής», ανέφερε ο ναύαρχος Κερτ Τιντ, επικεφαλής της μικτής αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Λατινική Αμερική (USSOUTHCOM), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τον Ιανουάριο εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να «παραμείνει ανοικτή» η διαβόητη στρατιωτική φυλακή προς μεγάλη απογοήτευση όσων διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Ο Τραμπ, μάλιστα, έχει δηλώσει ανοικτά ότι η φυλακή που βρίσκεται στην Κούβα ενδέχεται να αποδειχθεί χρήσιμη ώστε να μεταφερθούν εκεί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν αιχμαλωτιστεί στη Συρία.

Ερωτηθείς για αυτό το ενδεχόμενο, ο ναύαρχος Τιντ απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση. «Δεν ορίζουμε εμείς ποιοι θα μεταφερθούν στη φυλακή, αλλά από την άλλη είμαστε και έτοιμοι να υποδεχθούμε όποιον κι αν μας σταλεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Βέλγιο: Συνελήφθησαν 8 άτομα που θα προετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

Παραιτήθηκε ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Από σήμερα το νέο τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.
  • ΣΤΑΣΥ: Κλείνουν στις 21:40 οι σταθμοί από την Εθνική Άμυνα έως το Χαλάνδρι έως τις 5 Νοεμβρίου λόγω εργασιών
  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
  • Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version