Η αισιοδοξία και ο προβληματισμός της Λαγκάρντ

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 10:14

Αισιόδοξη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας που, όπως δήλωσε, καταγράφει ανάπτυξη η οποία μοιάζει να έχει ευρεία βάση, εμφανίστηκε με δηλώσεις της η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση του ΔΝΤ στην Τζακάρτα, πως το Ταμείο αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει σε 3,9% το 2018 και το 2019. Η πρόβλεψη παραμένει αμετάβλητη από τον Ιανουάριο και αυξημένη από το 3,7% του 2017.

Παρόλα αυτά, εξήγησε πως οι χώρες του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) προετοιμάζονται για τα υψηλότερα επιτόκια που θα οριστούν στις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως αυτή των ΗΠΑ κι αυτές της Ευρώπης, και κάλεσε τους αξιωματούχους και όσους χαράσσουν πολιτική να επαγρυπνούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι μεταβολές της νομισματικής πολιτικής στη χρηματοοικονομική σταθερότητα και στις ροές κεφαλαίων.

«Ξέρουμε ότι αυτή (η άνοδος των επιτοκίων) θα έχει δευτερογενείς επιπτώσεις σε όλον τον κόσμο. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι θα ερχόταν», ανέφερε η Λαγκάρντ, ωστόσο «παραμένει αβέβαιο το πώς θα επηρεάσει αυτή η μετάβαση άλλες χώρες, τις εταιρείες, τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα», κατέληξε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok