ΗΠΑ: Η κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες από 11 χώρες

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 09:47

Ήρθη τη Δευτέρα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προηγούμενη απόφασή της να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα για μετανάστες που προέρχονται από 11 συγκεκριμένες χώρες, εντούτοις, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security, DHS), τα μέτρα και οι προϋποθέσεις για την αποδοχή τους θα αυστηροποιηθούν.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε για ποιες χώρες πρόκειται, πάντως σύμφωνα με οργανώσεις που υπερασπίζονται τους πρόσφυγες η άρση απαγόρευσης αφορά σε άτομα από την Αίγυπτο, το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Μαλί, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, το Σουδάν, τη Συρία, την Υεμένη και τη Βόρεια Κορέα.

Ένα από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση Τραμπ είναι η αυστηρότερη επαλήθευση των στοιχείων των αιτούντων άσυλο. Παράλληλα θα ενημερώνονται τακτικά τόσο ο κατάλογος των λεγόμενων κρατών υψηλού κινδύνου όσο και τα κριτήρια επιλογής προσφύγων.

Η κυβέρνηση, τέλος, έκανε γνωστό ότι θα μειώσει και τον αριθμό προσφύγων που θα υποδεχθεί φέτος σε 45.000 έναντι 53.000 το 2017.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok