«Βουτιά» στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 15:22Μέχρι πρότινος δεν νοείτο οικία σε ανεπτυγμένη χώρα, στην οποία να μην υπάρχει υπολογιστής. Πλέον, όμως, και με δεδομένη τη δημοφιλία που απολαμβάνουν τα tablets και smartphones, η χρυσή εποχή των υπολογιστών ίσως να φτάνει και στο τέλος της.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει και από τα στοιχεία της Gartner, σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις υπολογιστών έφτασαν το 2017 στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2006. Οι χονδρικές πωλήσεις των κατασκευαστών υπολογίζεται πως έφτασαν τα 263 εκατομμύρια τεμάχια το 2017, σημειώνοντας πτώση 3% σε σχέση με το 2016 που πωλήθηκαν 270 εκατομμύρια desktop PC και laptops.
Το 2017, μάλιστα, ήταν η έκτη συνεχόμενη χρονιά που σημειώθηκε πτώση στην αγορά των PC. Ο συνολικός αριθμός τεμαχίων βρίσκεται σχεδόν 30% κάτω σε σχέση με το 2011 που έφτασαν στο μέγιστο σημείο τους.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά» -
Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία -
Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI -
Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader -
ΚΕΦΙΜ: Στη σωστή κατεύθυνση ο αποταμιευτικός «κουμπαράς» των παιδιών -
Aon Forecasts 9% Average Increase in Global Medical Plan Costs for 2027