Γερμανία: Ηχηρό «όχι» στο συνασπισμό από το SPD του Βερολίνου

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 10:02

Δεν θα είναι τελικά τόσο εύκολος όσο φαινόταν ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, που όλοι ευελπιστούν ότι θα δώσει τέλος στην πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Μετά το κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, στο οποίο επίσης η πλειοψηφία τάχθηκε κατά, χθες ήρθε η σειρά του Κεντρικού Συμβουλίου του SPD να πει ένα ηχηρό «όχι» με ψήφους 21-8 στη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού και στις διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι δεν έχει αλλάξει το παραμικρό και σε ό,τι αφορά τη νεολαία του SPD, η οποία έχει ταχθεί ξεκάθαρα κι εξαρχής υπέρ του «όχι» στις διαπραγματεύσεις με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.

Αυτό που ευελπιστεί ο Μάρτιν Σουλτς και οι υπέρμαχοι της συνεργασίας μέσα στο SPD είναι να πείσουν τη βάση του κόμματος να ψηφίσει υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων στο έκτακτο συνέδριο της Βόννης που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok