Γερμανία: Το υπουργείο Οικονομικών μεγάλος στόχος του SPD
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 09:56Μπορεί το SPD να συμφώνησε να μπει σε διαδικασία επαφών με το CDU της Άνγκελα Μέρκελ για το σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμβιβαστεί με... ψίχουλα, όπως τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η Handelsblatt.
Σύμφωνα με την έγκυρη γερμανική εφημερίδα, ο Μάρτιν Σουλτς σκοπεύει να διεκδικήσει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς το θεωρεί ως το σημαντικότερο σε μια κυβέρνηση στην παρούσα χρονική στιγμή και αυτό που ουσιαστικά καθορίζει και την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας.
«Το υπουργείο Οικονομικών θεωρείται το πλέον σημαντικό υπουργείο μετά την Καγκελαρία. Ο υπουργός Οικονομικών, ως άρχων των δημοσιονομικών, δεν έχει μόνο την αρμοδιότητα να μειώσει τις δαπάνες άλλων υπουργείων ή να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία για επενδύσεις ή για μείωση φόρων, αλλά είναι και εν πολλοίς αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική. Και σε αυτό ακριβώς το SPD ζητεί μια αλλαγή πορείας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι παρότι ο Σουλτς έχει κατασταλάξει μέχρι και στο υπουργείο το οποίο θέλει, πολλά στελέχη του SPD εξακολουθούν να δηλώνουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στη συμμετοχή του κόμματος σε έναν συνασπισμό.
Σχετικά Άρθρα
- Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
- Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
- Αθώοι οι δύο ψαράδες για τον θάνατο Βαλυράκη - Έφεση από την οικογένεια
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Υπουργείο Ανάπτυξης: Ομάδα εργασίας για την προσαύξηση του μέσου επιτοκίου στην καταναλωτική πίστη -
Alpha Bank: Νέα εταιρική ταυτότητα με κεντρικό μήνυμα «Ορίζοντας ένα νέο Μαζί» -
Παγκόσμια πρεμιέρα για το smart #2: Μία νέα εποχή ξεκινά -
Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ παρουσίαζει στο Ηράκλειο μια βιωματική δράση ενημέρωσης για την παχυσαρκία -
Fraport Greece: Αύξηση 4,2% στην επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων τον Σεπτέμβριο -
UnitedHealth: Καθαρά κέρδη 4,11 δισ. δολαρίων το γ΄ τρίμηνο του 2026