Η Άγκυρα απειλεί να πλήξει τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:19Η Τουρκία απείλησε σήμερα να πλήξει τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ της Συρίας, αν δεν σεβαστούν μια κατάπαυση του πυρός που υποτίθεται ότι θα βάλει τέλος στις μάχες σ' αυτήν τη συριακή επαρχία, την επομένη των αυστηρών επικρίσεων της Μόσχας σε βάρος της Άγκυρας.
«Θα χρησιμοποιηθεί βία στην Ιντλίμπ εναντίον αυτών που δεν σέβονται την κατάπαυση του πυρός, περιλαμβανομένων των ριζοσπαστών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Χθες, Τετάρτη, το Κρεμλίνο είχε κατηγορήσει την Τουρκία ότι δεν κάνει τίποτε για να «εξουδετερώσει τους τρομοκράτες στην Ιντλίμπ».
Ο Ακάρ δήλωσε ακόμη, σύμφωνα πάντα με το Anadolu, πως η Τουρκία στέλνει και άλλες ενισχύσεις στις θέσεις της στην Ιντλίμπ για να εξασφαλίσει τη διατήρηση της εκεχειρίας και για να «ελέγξει» την περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum -
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου