ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Τίτλοι τέλους για τη δίκη Τραμπ με απαλλαγή του

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 11:31

Η Γερουσία των ΗΠΑ θα διεξαγάγει την ψηφοφορία στην οποία αναμένεται να απαλλαχθεί ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τις δύο κατηγορίες (κατάχρηση εξουσίας, παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου) που αντιμετωπίζει στη δίκη του την Τετάρτη, βάσει ψηφίσματος που ενέκρινε το σώμα επί της διαδικασίας.

Όπως ορίζει το ψήφισμα, θα γίνει μια ακόμη τετράωρη συνεδρίαση μεθαύριο Δευτέρα από τις 11:00 (τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας). Κατόπιν το σώμα θα διακόψει τις εργασίες του ως την Τετάρτη στις 16:00 (23:00), όταν θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί των δύο κατηγοριών («articles of impeachment») σε βάρος του προέδρου.

Με δεδομένο ότι χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (67 ψήφων) για να κριθεί ένοχος ο Τραμπ και να καθαιρεθεί από το αξίωμα, η αθώωσή του -που ο ίδιος είναι σίγουρο ότι θα προβάλλει ως περιφανή νίκη του, καθώς οι ΗΠΑ έχουν μπει σε χρονιά εκλογών- θεωρείται δεδομένη σε αυτή την -σε κάθε περίπτωση ιστορική- διαδικασία.

Η εξέλιξη ακολούθησε την απόρριψη από το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους σώμα του Κογκρέσου της πρότασης να κληθούν να καταθέσουν νέοι μάρτυρες, όπως ζητούσαν οι Δημοκρατικοί.

Με 51 ψήφους έναντι 49, οι γερουσιαστές απέκλεισαν την κλήση νέων μαρτύρων και την παρουσίαση νέων αποδεικτικών στοιχείων. Ο επικεφαλής της μειοψηφικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ είδε σε αυτή την έκβαση μια «μεγάλη τραγωδία».

Αντίθετα για τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τεντ Κρουζ ακούστηκαν «περισσότερα από όσα χρειάζονταν» στη διαδικασία και είναι «καιρός να αθωώσουμε» τον πρόεδρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Τζόνσον: «Ιστορική ευκαιρία για τη Βρετανία μετά την αποχώρηση από την ΕΕ»

Βρετανία: Τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται με το κινητό τους δίπλα στο κρεβάτι

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Φυγάδευση Τραμπ και JD Vance σε δείπνο στον Λευκό Οίκο μετά από πυροβολισμούς
  • Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος - Ο Τραμπ κλείνει τα Στενά του Ορμούζ
  • Εκεχειρία δύο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Ανοίγει πλήρως το Στενό του Ορμούζ
  • Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν - Μόνο παράδοση άνευ όρων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
  • Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure
  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version