Χάρι - Μέγκαν: Εξοργισμένη μαζί τους η βασιλική οικογένεια

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 17:04
Χάρι - Μέγκαν: Εξοργισμένη μαζί τους η βασιλική οικογένεια

Σοκαρισμένη και εξοργισμένη νιώθει η βρετανική βασιλική οικογένεια από την σημερινή αιφνίδια απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα, σπάζοντας κάθε Πρωτόκολλο του Παλατιού.

Η απόφαση του ζευγαριού να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά και να μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής φέρεται να ελήφθη χωρίς να ερωτηθεί ή να ενημερωθεί κάποιο από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προκαλώντας οργή και αναστάτωση

«Η ανακοίνωσή τους σπάει κάθε πρωτόκολλο. Είναι όλοι εξοργισμένοι για το πώς το έκαναν αυτό χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες για τον θεσμό. Η βασίλισσα είναι βαθιά αναστατωμένη. Δεν μπορούν το πιστέψουν. Το έκαναν χωρίς να σκεφτούν κανέναν», τονίζει καλά πληροφορημένη πηγή.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή τους ακολούθησε μια σύντομη «απάντηση» από το παλάτι, στην οποία αναφέρεται:

«Οι συζητήσεις με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση αλλά αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα που θα χρειαστούν χρόνο για να διευθετηθούν».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ φρόντισαν να κατοχυρώσουν το brandname τους πριν από λίγο καιρό, γνωρίζοντας μόνο εκείνοι τις επόμενες κινήσεις τους.

Έτσι, σήμερα το πρωί μέσω του λογαριασμού τους στο Instagram γνωστοποίησαν την απόφασή τους αιφνιδιάζοντας τους πάντες:

«Μετά από αρκετούς μήνες συλλογισμού και συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση, μια αλλαγή φέτος και να χαράξουμε προοδευτικά τον νέο μας ρόλο εντός του θεσμού. Σκοπεύουμε να απομακρυνθούμε από τους ρόλους ως 'ανώτατα΄ μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας, ενώ θα συνεχίσουμε παράλληλα να στηρίζουμε την Αυτού Μεγαλειότητα, τη Βασίλισσα. Είναι με τη δική σας ενθάρρυνση, ιδιαίτερα αυτά τα τελευταία χρόνια, που αισθανόμαστε έτοιμοι να πράξουμε αυτήν την αναπροσαρμογή», αναφέρει η ανακοίνωση του ζευγαριού. Για να συνεχίσει: «Από εδώ και πέρα σκοπεύουμε να μοιράσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής συνεχίζοντας να τιμούμε τα καθήκοντά μας απέναντι στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναθρέψουμε τον γιο μας με εκτίμηση στη βασιλική παράδοση μέσα στην οποία γεννήθηκε, αλλά και να δώσουμε στην οικογένειά μας τον χώρο για να εστιάσει στο επόμενο κεφάλαιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η έναρξη ενός νέου φιλανθρωπικού φορέα».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok