Λευκός καπνός από τις Βρυξέλλες για το Brexit - Επετεύχθη συμφωνία
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 13:47Λευκός καπνός βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης πάνω από τις Βρυξέλλες, καθώς Ευρωπαίοι και Βρετανοί διαπραγματευτές κατέληξαν σε συμφωνία για το Brexit, μετά από μόλις πέντε ημέρες διαπραγματεύσεων.
Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, αλλά και Μπόρις Τζόνσον, με αναρτήσεις τους στο Twitter μιλούν για ισορροπημένη συμφωνία που βάζουν τέλος στα σενάρια περί άτακτου Brexit.
Ειδικότερα ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει: «Πρόκειται για μία εξαιρετική συμφωνία. Ελπίζω να επικυρωθεί από την Βουλή το Σάββατο έτσι ώστε να περάσουμε σε άλλες προτεραιότητες όπως το κόστος ζωής, το σύστημα Υγείας της χώρας, την εγκληματικότητα και το περιβάλλον».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η γαλλική «Le Monde», δεν είναι καθόλου σίγουρη η υπερψήφιση της νέας συμφωνίας, δεδομένου ότι το περιεχόμενό της σε έναν μεγάλο βαθμό βασίζεται στην προηγούμενη που είχε υπογράψει η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2018, η οποία σημειωτέον απορρίφθηκε τρεις φορές από την Βουλή των Κοινοτήτων.
Σχετικά Άρθρα
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Δεν θα τινάξουμε τη μπάνκα στον αέρα για τις εκλογές»
- Ο Κ. Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή συμμαχία κατά της γραφειοκρατίας
- Στις Βρυξέλλες ο Κ. Πιερρακάκης για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN
- Κικίλιας από Βρυξέλλες: «Η Ευρώπη οφείλει να κατανοήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής ναυτιλίας στην ανάπτυξη, το εμπόριο και στη διαπραγματευτική ισχύ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή -
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary