Επανήλθε σήμερα με ανάρτησή του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, στην υπόθεση των δύο πλοίων των μη κυβερνητικών οργανώσεων, Sea Eye και Sea Watch, που έχουν καταφύγει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας με 49πρόσφυγες και μετανάστες.
«Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς. Δύο σκάφη που ανήκουν σε ΜΚΟ βρίσκονται σε χωρικά ύδατα της Μάλτας: οι επιβαίνοντες σε αυτά πρέπει να αποβιβαστούν στη Βαλέτα», τονίζει ο Σαλβίνι.
«Η στάση της Ευρώπης, η οποία σιωπά, προκαλεί μόνον ντροπή. Προφανώς, τα "μαθηματάκια" ανθρωπιάς αφορούν μόνον την Ιταλία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψεύδη", καταλήγει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, είχε ανακοινώσει ότι η Ιταλία είναι διατεθειμένη να δεχθεί τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στα δύο σκάφη.
Ωστόσο, ο ίδιος ο Ντι Μάιο τώρα προσθέτει ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν μόνον αν η αποβίβασή τους γίνει στην Μάλτα, ενώ αντίθετα οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ κάνουν γνωστό ότι δεν εννοούν να χωρίσουν τις οικογένειες που βρίσκονται στο Sea Watch και στο Sea Eye.



