ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΥΠΕΞ Ουγγαρίας: «Δεν βοηθήσαμε τον Γκρούεφσκι να διαφύγει, απλώς μάς ζήτησε άσυλο»

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 16:23

Στη διάψευση των πληροφοριών ότι βοήθησε τον Νίκολα Γκρούεφσκι να διαφύγει από τα Σκόπια προχώρησε η ουγγρική κυβέρνηση.

Aν και με καθυστέρηση, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Πέτερ Σιγιάρτο, δήλωσε: «Ο τέως πρωθυπουργός της πΓΔΜ Nίκολα Γκρούεφσκι εξέφρασε την επιθυμία του να υποβάλει αίτηση ασύλου στην ουγγρική πρεσβεία, αλλά η ουγγρική κυβέρνηση δεν είχε κανένα ρόλο στην άφιξή του».

Πάντως, ο Σιγιάρτο δήλωσε ότι τη Δευτέρα, κατά τη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ, κανείς από τους ομολόγους του δεν έθεσε θέμα Γκρούεφσκι. «Οι ουγγρικές αρχές πρώτα αντιλήφθηκαν ότι ο τέως πρωθυπουργός βρίσκεται σε μια από τις γειτονικές χώρες της Ουγγαρίας. Ήρθε απολύτως νόμιμα στην Ουγγαρία, ήρθε βάσει των σχετικών εθνικών και διεθνών νόμων, και διέσχισε νόμιμα τα σύνορα», υποστήριξε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο MIA.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέφερε ότι ο τέως πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έφυγε από τα σερβικά σύνορα επιδεικνύοντας ταυτότητα και υπηρεσιακό πάσο από την Ουγγαρία. Η Αλβανία και το Μαυροβούνιο ανακοίνωσαν ότι συνοδευόταν από Ούγγρους διπλωμάτες, ενώ δεν είχε εκδοθεί ακόμα γι’ αυτόν ένταλμα σύλληψης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Λευκός Οίκος: Το ζεύγος Τραμπ «υποδέχθηκε» το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δραπέτευσε ο Ελβετός τραπεζίτης Όσβαλντ που εμπλέκεται σε τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI
  • Emirates: Μείωση 66% των κερδών στο α΄ εξάμηνο
  • Hertz: Έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο και καλύτερη επίδοση τριετίας
  • AEGEAN: Αβάσιμες οι απειλές για βόμβα σε δύο πτήσεις της προς Μιλάνο και Βιέννη
  • Arthur J. Gallagher & Co. Announces Leadership Transition in Gallagher's Benefits & HR Consulting Division
  • PureHealth: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 14,1% στα 482 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στο εννεάμηνο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version