Christie’s: 670.000 ευρώ πωλήθηκε το αντίγραφο της διατριβής του Στίβεν Χόκινγκ
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 11:31Στο ποσό των 670.000 ευρώ πωλήθηκε τελικά το αντίγραφο της διατριβής του Στίβεν Χόκινγκ, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s την περασμένη εβδομάδα. Στην ίδια δημοπρασία, το αναπηρικό αμαξίδιο του Βρετανού θεωρητικού φυσικού πωλήθηκε 340.000 ευρώ καιξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών.
Ο Στίβεν Χόκιγνκ έγινε παγκοσμίως γνωστός για την έρευνά του για τις μαύρες τρύπες και πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών. Ήταν για πολλά χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρησιμοποιούσε υπολογιστή για να επικοινωνεί.
Η συγκεκριμένη διατριβή είχε δημοσιευτεί το 1965, όταν ήταν ακόμη μεταπτυχιακός φοιτητής, δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή του με αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, ασθένεια η οποία σταδιακά τον παρέλυσε.
Τη διατριβή την είχε δακτυλογραφήσει η πρώτη σύζυγός του, Τζέϊν, και είχε τίτλο «Ιδιότητες των διαστελλόμενων συμπάντων». Ήταν 117 σελίδες και ο Χόκινγκ είχε προσθέσει την υπογραφή του και τη φράση «αυτή η διατριβή είναι η πρωτότυπη εργασία μου».
Στη δημοπρασία διατέθηκαν συνολικά 22 αντικείμενα του Χόκινγκ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price