ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Sunday Times: Συμφώνησαν Μέι - ΕΕ για το Brexit

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 12:57

Συμφωνία μεταξύ της Τερέζα Μέι και της ΕΕ για την παραμονή ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου σε μία τελωνειακή Ένωση μετά από το Brexit, επιτεύχθηκε, σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Sunday Times.

Μια τέτοια διευθέτηση θα αποσοβούσε τον κίνδυνο επιστροφής σε «σκληρά» σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, αλλά και την de facto δημιουργία τελωνειακών συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ανησυχία των οπαδών του Brexit ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να παραμείνει για πάντα παγιδευμένο σε μια τέτοια τελωνειακή Ένωση αντιμετωπίζεται με την ύπαρξη «ρήτρας εξόδου» στη συμφωνία, προσθέτει το ρεπορτάζ των Sunday Times. Πολλοί, πάντως, θεωρούν ότι αυτή η ρήτρα εξόδου είναι δυνητικά ανούσια, καθώς πιθανολογούν ότι ακόμα και αν το Ηνωμένο Βασίλειο βγει από αυτήν την τελωνειακή Ένωση στο μέλλον, η ΕΕ θα απαιτεί παραμονή μόνο της Βόρειας Ιρλανδίας στους ευρωπαϊκούς τελωνειακούς κανόνες, εφόσον δεν έχει βρεθεί συνολική λύση για την αποφυγή συνόρων.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι προετοιμασίες για την τελική συμφωνία με την ΕΕ είναι πολύ πιο προχωρημένες από όσο έχει αποκαλυφθεί και ότι οι όροι της θα αποτυπώνονται σε ένα αναλυτικό κείμενο τουλάχιστον 50 σελίδων.

Το νέο χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία του Brexit που παρουσιάζουν οι Sunday Times τοποθετεί μία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για οριστικοποίηση της συμφωνίας στις 15 ή στις 22 Νοεμβρίου. Το νέο σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο υπό την κα Μέι την προσεχή Τρίτη.

Η Ντάουνινγκ Στριτ, πάντως, χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εικασία», λέγοντας απλώς ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ροχανί: Το Ιράν θα συνεχίσει να πωλεί το πετρέλαιό της παρά τον ψυχολογικό πόλεμο των ΗΠΑ

Κλίμα τρομοκρατίας των Βορειοηπειρωτών μετά τη δολοφονία Κατσίφα - Eκτεθειμένες οι αλβανικές αρχές

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Marks & Spencer: «Λουκέτο» σε 11 καταστήματα στη Γαλλία λόγω Brexit
  • ΑΑΔΕ: Μέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ για δαπάνες που διενεργήθηκαν στο Ην. Βασίλειο το 2020
  • Οδηγίες έκδοσης ΑΜΚΑ για δικαιούχους συμφωνίας αποχώρησης - Brexit
  • JPMorgan: Μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία 200 δισ. ευρώ από το Λονδίνο στη Φραγκφούρτη λόγω Brexit

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
  • Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
  • Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime
  • FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania
  • Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version