ΠΓΔΜ: Εισαγγελική έρευνα κατά του προέδρου Ιβάνοφ γιατί δεν υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 19:08

Μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες, ο δημόσιος κατήγορος των Σκοπίων ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, καθώς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων "MIA", ο ίδιος αρνήθηκε να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει και τη μη υπογραφή εκ μέρους του κ. Ιβάνοφ της νομοθεσίας που αφορά στα γλωσσικά ζητήματα. «Για τον σκοπό αυτό, ζητήθηκαν ήδη στοιχεία και πληροφορίες από την Ολομέλεια και το Υπουργικό Συμβούλιο του Προέδρου της χώρας, για το πότε ελήφθησαν οι αποφάσεις στο νομοθετικό σώμα και για ποιους λόγους δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δημόσιου κατηγόρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκιόργκι Ιβάνοφ είχε αναπέμψει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε ψηφιστεί από το κοινοβούλιο και μάλιστα δύο φορές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Σκοπίων δεν είχε υπογράψει και το διάταγμα για την αλβανική γλώσσα με αποτέλεσμα και οι δύο αποφάσεις της Βουλής να μη δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της γείτονος, παρότι έχουν υπερψηφιστεί από τους Σκοπιανούς βουλευτές.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok